
راوی گفت: بازنشستگی به معنی نشستن در خانه نیست، از تجارب آنها بهره ببرید
این روزها در حالی بحث بازنشستگان مطرح است و تعریف و تفسیر این قشر در جامعه از سوی برخی مسئولان عنوان میشود که گویی شناختی از این افراد ندارند و پی به جایگاهشان نبرده اند در حالی که بازنشستگان سرمایه ارزشمند اجتماعی هستند که بهترین سالهای عمر خود را صرف انجام وظایف محوله و خدمت به هموطنان خود کرده اند و باید تجارب آن ها به نسل جوان منتقل شود. مسلماً دوران بازنشستگی به معنی دوران نشستن در خانه یا روی نیمکت پارک ها با در دست داشتن سبد، آن طور که در عکس های مربوط به بازنشستگان در رسانه ها و حتی در معرفی آنها از سوی کمیته امداد دیده می شوند، نیست چرا که آنها می توانند بهترین مشاوران مدیران سازمانها باشند و معلوم نیست با چه استدلالی <مشاور جوان> در دستگاه ها مطرح شده و توجیه نشده که یک جوان بی تجربه چه مشاوره ای برای مدیر دارای دو برابر سن او با اندوخته های کاری، می تواند داشته باشد¿
در این میان باید دید دولت ها برای تکریم و بهره گیری از تجربیات بازنشستگان و اجرای برنامه های رفاهی و ارتقاء جایگاه آنها چه اقداماتی انجام داده اند، جز اینکه یک روز در سال 255 تیرماه) به عنوان روز خانواده و تکریم بازنشستگان در تقویم رسمی کشور ثبت شده است.
همچنین دولت طرحی به نام پایش (مخفف کلمه های پاکی، ایمان، یاری و شادی) دارد که باید مشخص شود چه مقدار از آن محقق شده است. در این برنامه بستر الکترونیکی با هدف استفاده از خرد جمعی بازنشستگان با موضوع های مختلف از جمله اشتغال تا بازنشستگی، سلامت، تغذیه، سفر، خانواده، آلبوم عکس، گل و گلخانه، آموزش های علمی و تحقیقاتی و سرگرمی طراحی شده است.
ضمناً باید دید برنامه هایی مانند : برخورداری از اوقات فراغت مناسب، ارتقای دوران سالمندی، کاهش هزینه های درمان، ارتقاء وضعیت آموزشی، مهارت آموزی، کمک به اشتغال فرزندان، انتقال تجربه به نسل جوان و جبران فقر بازنشستگان که دولت مدعی اجرای آنهاست، چه سرانجامی داشته است و چرا آثار اجرای آن مشاهده و لمس نمی شود¿ امروزه بسیاری از بازنشستگان به خاطر تجاربشان در مدیریت های تولیدی، تدریس، امور بانکداری و غیره فعال هستند که نمایانگر پویائی و اثرگذاری آنها در جامعه پس از بازنشسته شدن است.
افراد خیّر و نیکوکار و موسسه های بزرگ خیریه، نیازمندان مناطق محروم را دریابند
حقیقت تلخ اینست که گسترش فعالیت های ناسالم اقتصادی، افزایش گرانی و ناکامی در مهار تورم، فضای همواری برای بالا رفتن فقر، خصوصاً در دهک های پائین را به همراه دارد زیرا یکی از مسائلی که شالوده یک خانواده بر آن استوار است بحث اقتصاد خانواده است. از طرفی تاثیرات سوء اقتصادی، بر میزان کمک های مردمی به افراد نیازمند، اثرات و تبعات منفی دارد. بطور مثال در گذشته که گرانی در حد امروز نبود، مردم در مناسبت هائی مثل عید قربان و ماه صفر، هزینه هایی را برای دادن گوشت قربانی و مرغ در نظر می گرفتند که امروز به پائین ترین حد ممکن رسیده و مردم به جای دادن هزینه یک گوسفند، غالباً با مشارکت چندین خانواده، قادر به انجام این کار هستند.
مگر برخی سرمایه داران یا بازاریها که آنها هم کمکهایشان را محدود به دو موسسه خیریه بزرگ در اهواز و کمیته امداد کرده اند و در این میان موسسه های خیریه کوچک در مناطق مختلف شهر قادر به کمک رسانی قابل توجه به مددجویان خود نیستند تا جائی که تدریجاً به خاطر گرانی گوشت و مرغ میزان کمک های خود را در مواردی حذف یا بسیار کم کرده اند که جوابگوی نیاز افراد تحت پوشش نیستند. از این رو ضمن دعوت خیرین و افرادی که توان کمک مادی یا جنسی دارند به این موسسه های کوچک، از موسسه های خیریه بزرگ هم انتظار می ورد بخشی از کمک های دریافتی را برای مددجویان موسسه های ضعیف و کم بنیه اختصاص و به آنها اهداء نمایند تا مقرری خانواده های نیازمند قطع یا کم نشود.
در روزهای گرد و خاکی، خانواده ها را
به خروج از خانه وادار نکنید
در جریان تعطیلی ادارات به دلیل بروز گرد و خاک مواردی قابل ذکر است، از جمله این که در فهرست تعطیلیها، بانک ها هم به چشم می خورند در حالی که خیلی از مردم ممکن است به علت سر رسید چک ها یا نیاز به کار بانکی، با تعطیلی بانکها دچار مشکل می شوند. اما چاره ای نیست منتهی اگر هدف از تعطیلی بانک ها اینست که مردم از خانه خارج نشوند، چرا بعضی مراکز تزریق واکسن کرونا به صورت کشیک برقراراست که معنی آن دعوت از مردم برای خروج از خانه و مراجعه به این مراکز است، در حالی که می شود روز بعد هم این کار را انجام دهند. ضمن اینکه خانواده ها در هوای ناسالم، کودکان خردسال خود را برای تزریق واکسن های غیر کرونایی به مراکز بهداشت می برند که خطراتی برای آنها دارد. بنابراین همانطور که بانکها به منظور مراجعه نکردن مردم به آنجا تعطیل می شوند، هر جا که دایر بودن آن در روزهای گرد و خاکی ضرورت ندارد، بهتر است تعطیل شود و مردم را به نیاوردن بچه ها به بیرون از خانه در چنین مواقعی ترغیب کنند.
اگر به خودتان رحم نمی کنید،
باعث بیمار شدن دیگران نشوید
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفته : با جهش شدید افزایش تعداد مبتلایان به کرونا مواجه هستیم و با روند فعلی، بروز موج سنگین کرونا و ابتلای گسترده دور از انتظار نیست.
تلفات ناشی از کرونا هم دو رقمی شده، با این حال، گوش خیلی از مردم به هشدارها، بدهکار نیست و نه تنها خود رعایت نکات بهداشتی را نمی کنند، بلکه دیگران را هم به استفاده نکردن از ماسک ترغیب می کنند. این هم وطنان و به خصوص همشهریان برای مطمئن شدن از صحت و سقم خطر وقوع و اوج گیری مجدد کرونا، بهتر است اطلاعی از بعضی بیمارستانها کسب کنند تا ببینند، وضع از چه قرار است.
به هر حال بهتر است شهروندان حقیقت ظهور مجدد کرونا را بپذیرند و یا اگر به خودشان رحم نمی کنند مشوق دیگران به گرفتار شدن در دام مرگبار کرونا نشوند چون این طور که رئیس مرکز بهداشت استان هشدار داد. حتی اگر کسی به کرونای خفیف هم مبتلا شود، باید عوارض غیر قابل جبران و درمان بیماری پس از بهبودی را تحمل کند که دردناک است.
برچسب ها : بازنشستگی مناطق محروم افراد خیّر و نیكوكار موسسه های بزرگ خیریه
- راوی گفت: نمایندگان سهم کامل خوزستان از محل 3 درصد فروش نفت را مطالبه کنند
- راوی گفت: <گرد و خاک> نمایندگان در مجلس مقطعی نباشد تا به جایی برسد!
- راوی گفت: 18 نماینده استان و مدیریت بحران کشور تا کی می خواهند، به زیرخاک رفتن خوزستان بی تفاوت باشند؟
- راوی گفت: نرخ بالای بیکاری درخوزستان با وجود اینهمه صنعت، ثروت و فرصت ها، باعث شرمندگی مسببان آن است
- در گفت وگو با شبکه تلویزیون دولتی جمهوری آذربایجان؛ پزشکیان: هیچگاه احساس غربت نسبت به جمهوری آذربایجان نداریم/ایران سرزمین دوم آذریهاست
- وزیر کشور: با مقصران احتمالی بدون اغماض برخورد خواهد شد
- توضیح سفیر ایران درباره کمک شبانه روسیه پس از حادثه بندر شهید رجایی
- پیام رهبر انقلاب درخصوص حادثه آتشسوزی در اسکله شهید رجایی بندرعباس
- راوی گفت: نمایندگان سهم کامل خوزستان از محل 3 درصد فروش نفت را مطالبه کنند
- راوی گفت: <گرد و خاک> نمایندگان در مجلس مقطعی نباشد تا به جایی برسد!
- راوی گفت: 18 نماینده استان و مدیریت بحران کشور تا کی می خواهند، به زیرخاک رفتن خوزستان بی تفاوت باشند؟
- راوی گفت: نرخ بالای بیکاری درخوزستان با وجود اینهمه صنعت، ثروت و فرصت ها، باعث شرمندگی مسببان آن است