شماره خبر : 12224
منتشر شده در مورخ : ۲۱ تیر ۱۴۰۱
ساعت : 19:39
راوی گفت: تعطیلی، تنها راه مقابله با گردو خاک نیست، حرکت بین المللی لازم است

راوی گفت: تعطیلی، تنها راه مقابله با گردو خاک نیست، حرکت بین المللی لازم است

باردیگر خوزستان درگیر مشکل دیرینه گرد و خاک شده تا جاییکه برای چندین و چندمین بار، استان را به تعطیلی کشاند. البته وقتی بحث تعطیلی پیش می آید، فقط ادارات دولتی به صورت دستوری تعطیل می شوند و اصناف و بقیه دلبخواهی عمل می کنند که البته مشکلات اقتصادی باعث می شود خیلی به تعطیلی توجه نشود و روال عادی با وجود گرد و خاک ادامه دارد. 
اما سوال اساسی این است که بالاخره چه؟
آیا از نظر مسئولان کشوری، تعطیلی تنها راه کار مقابله با گرد و خاک است؟
معمولا وقتی گرد و خاک می شود، مقامات کشوری مقداری <حرف> و قرار برای کاهش این وضع می زنند و قول هایی می دهند اما با صاف شدن هوا، همه چیز فراموش می شود و حرفی به میان نمی آید تا گرد و خاک بعدی. 
حتی دربعد خارجی هم برنامه هایی مطرح می شود و با توجه به منشاء خارجی گرد و خاک از کشورهای همسایه، تعدادی تفاهم نامه دو جانبه و چند جانبه با این کشورها از جمله عراق، سوریه و ترکیه منعقد شد که هیچکدام عملیاتی نشد چون گرد و غبار اولویت برخی از کشورهای همسایه نیست. 
به گفته برخی مسئولان، مطالبه گری در زمینه گرد و غبار در مجامع بین المللی هم مطرح است اما تا به حال نتیجه ای نداشته است. یک گزارش حاکی بود که 272 روز از سال، زمین و آسمان عراق را توفان شن در بر می گیرد و نه فقط نفس این کشور، بلکه نفس مردم کشورهای همسایه به ویژه استان ما را تنگ می کند و اگر برای رفع این مشکل اقداماتی نشود،مسلما به تدریج روزهای توفانی شن بیشتر خواهد شد. حالا قرار است اجلاس منطقه ای با حضور کشورهای منطقه و برخی مسئولان مرتبط در سازمان ملل در تهران برگزار شود که بهتر بود این اجلاس در یکی از استانهای درگیر گرد و خاک برگزار می شد تا شرکت کنندگان تاثیر این پدیده مخرب را از نزدیک مشاهده کنند و امیدواریم سازمان ملل، همکاری مناسبی برای اجرایی شدن مصوبات اینگونه اجلاس ها با کشور ما که بیش از همه قربانی گرد و خاک و عواقب آن است داشته باشد که منوط به پی گیری مقامات کشوری و استانی است.  ‌
شورای تامین استان به عملیات تخریب باقیمانده ساختمان متروپل آبادان شتاب بدهد
بعد از آن همه مصائب، ناشی از تخریب ساختمان متروپل، آبادان، از مرگ عزیزان خانواده ها تا خسارات بالای مالی و آواره شدن ساکنان همجوار آن، اکنون شاهد تاخیر در اتمام تخریب ها و آغاز کار نوسازی این محل هستیم و هرکدام از مسئولین و پیمانکاران مربوطه برای این تاخیرها، توجیهاتی دارند.  ‌
معاون توسعه مدیریت سازمان منطقه آزاد،تمکین نکردن ساکنان منازل همجوار ساختمان متروپل و شرکت مخابرات را علت اصلی تاخیر در تخریب بنا می داند و معتقد است با توجه به خطرناک بودن تخریب برای آنها، امکان اجرای عملیات ممکن نیست.
وی ورود جدی تر دستگاه قضا برای رسیدگی به موضوع را خواستار شده است.
به گفته وی سینمای واقع در محل حاضر به تخلیه نشده مخابرات هم تابلوهای مخابراتی را جابجا نکرده است. 
به گفته معاون عمران سازمان منطقه آزاد اروند قرارداد با قرارگاه خاتم برای تخریب ساختمان متروپل، هجدهم خرداد منعقد شده و مهلت چهارماهه برای مطالبه و اجرای پروژه به پیمانکار داده شده و انتظار پاسخگویی داریم تا روش تخریب شفاف سازی شود. وی تصمیم گیری در رابطه با ادامه همکاری با پیمانکار را بستگی به تصمیم شورای تامین استان می داند یک نماینده مردم آبادان هم به دستگاه های اجرایی توصیه کرده کار را با جدیت دنبال کنند زیرا عدول دستگاه ها از وظایف خود(به گفته این نماینده) تخلف است.
سید محمد مولوی این را هم گفته که حادثه متروپل آبادان، ماحصل سهل انگاری و بی توجهی به قوانین و مقررات بود و این حادثه همه مردم کشور را داغدار کرد و به هیچ عنوان اجازه تکرار سهل انگاری نخواهیم داد.
بهرحال لازم است با رفع موانع در انجام عملیات، مسئولان و دستگاه قضایی درصدد جبران نسبی فاجعه برآیند و با تسریع در کار اندکی از آلام داغداران و خسارت‌دیدگان ساختمان متروپل آبادان تسکین یابد.  ‌
تاخیر در ورود و تعجیل در خروج کارکنان ادارات  ‌
ابتکارهای ستاد اضطراری آلودگی هوا ، کارکنان ادارات را شگفت زده می کند.  ‌
یک روز با توجه به وضعیت هوا، ساعت شروع کار را 9 صبح اعلام می کند که در اصطلاح اداری به آن <تاخیر در ورود> می گویند و روز سه شنبه را ساعت پایان کار را بازهم به دلیل خرابی هوا، این بار 11 و 30 دقیقه مقرر می‌دارد که آن را <تعجیل در خروج> نامند.
کارکنان معتقدند ما که آمده ایم، این دو ساعت را هم می مانیم مگرقرار است در این مدت چه اتفاقی رخ بدهد و مهم این است که با توجه به درجه بالاتر از حد مجاز هواز، از خانه بیرون نیاییم و وقتی آمدیم، فرق نمی کند چند ساعت در اداره باشیم. ‌البته مدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست قبول دارد که خرابی هوا تداوم داشته اما در عین حال معتقد است که نمی شود امور استان به خاطر وضعیت هوا تعطیل و غیر فعال شود. وی البته گفته کارکنانی که مشکلاتی دارند و رفتن به اداره برای آنها ضرر دارد، می توانند دورکاری کنند. 
‌حریف گرد و خاک نمی شوید، فکری برای بوی سوختگی شبها بکنید
تحمل گرد و خاک کافی نیست، بعضی شبها بوی سوختگی مردم را خفه می کند.
مسئولان پسماند هم می‌گویند زباله ای آتش نمی زنند پس از کجاست یکی جواب بدهد یا محیط زیست موضوع را کشف و جلوی آن را بگیرد.  ‌



 

برچسب ها : گردو خاك دستگاه قضا منطقه آزاد اروند