
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان عنوان کرد:
شناسایی ۵۰ غار در خوزستان تاکنون/وجود ۵ گونه جانوری غارزی حقیقی در منطقه
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان با تاکید بر لزوم حفاظت از غارها، گفت: غارها ورودی آبهای زیرزمینی هستند و اگر آلوده شوند سیستم آبهای زیرزمینی نیز به سرعت آلوده میشود.
داوود میرشکار در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به نامگذاری دوم مهرماه به نام روز ملی "غار پاک" اظهار کرد: با توجه به اینکه ایران ضخیمترین لایه آهکی جهان را دارد به منطقهای غارخیز تبدیل شده است. غارها ورودی آبهای زیرزمینی هستند و اگر آلوده شوند سیستم آبهای زیرزمینی نیز به سرعت آلوده میشود.
وی افزود: ارتفاعات شمالی و شرقی استان خوزستان، از جمله مناطق زاگرس مرکزی به شمار میروند. رشته کوه زاگرس در خوزستان دارای قابلیتهای منحصر به فرد از جمله وجود غارهای خاص است. بر اساس مطالعه در حال انجام شناسایی غارها در استان خوزستان، تاکنون ۵۰ غار در ابعاد متفاوت شناسایی شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: در خوزستان پنج گونه جانوری غارزی حقیقی داریم که سه گونه آن آندمیک استان خوزستان و کشور هستند. غارزی حقیقی در کل فاقد رنگ است و تنها در برخی نمونهها، آثار مایل به صورتی یا قرمز کمرنگ مشاهده میشود. کمرنگی یا بیرنگی این موجودات به قدری است که رگهای خونی از زیر پوست دیده میشود.
میرشکار عنوان کرد: لزوم حفاظت از غارها و تقسیمبندی آنها در آییننامه مدیریت، حفاظت و بهرهبرداری از غارهای کشور در مصوبه ۲۹ فروردینماه سال ۱۳۸۹ هیات وزیران بیان شده است.
وی افزود: غارها، جلوهگاههای دیگری از تنوع ساختاری زمین و مکانهایی متفاوت در سطح سیاره هستند که میتوانند ما را به شناختی دیگرگونه از این جهان رازآمیز راهنمایی کنند. غارها اکوسیستم ثابتی دارند و ورود هر گونه آلودگی به آنها میتواند شرایط استاندارد آنها را دستخوش تغییر کند، از این رو حفاظت از غارها و قرار دادن روز "غار پاک" در تقویم آموزشی یکی از کارهای ارزشمند انجامشده در سالهای اخیر بوده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: غارها از شگفتانگیزترین و دیدنیترین مخلوقات پروردگار و حاصل هزاران و شاید میلیونها سال فعالیت زمین هستند. تنوع زیستی منحصر به فرد غارها به عنوان زنجیرههای ایزوله از اجزای حیات، اکوسیستمهای کاملا خاص و وجود جمعیت و گروههای جانوری مختلف از حشرات که نقش اساسی در زنجیره حیات دارند، اهمیت آنها را بیشتر کرده است.
وی افزود: با دستکاری و تخریب غارها، زیست این موجودات به خصوص خفاشها که نقش منحصر به فردی در رویش گیاهان و کنترل حشرات به عنوان یکی از زنجیرههای اصلی حلقه حیات غارزیان دارند، در معرض خطر قرار میگیرد.
میرشکار گفت: در صورت حذف و کاهش جمعیت خفاشهای حشرهخوار به عنوان آفتزدای طبیعی محصولات کشاورزی و مراتع طبیعی، سلامت اکوسیسم خارج از غار کاملا به خطر میافتد.
انتهای پیام
برچسب ها : محیط زیست غار خوزستان
- راوی گفت: نمایندگان سهم کامل خوزستان از محل 3 درصد فروش نفت را مطالبه کنند
- راوی گفت: <گرد و خاک> نمایندگان در مجلس مقطعی نباشد تا به جایی برسد!
- راوی گفت: 18 نماینده استان و مدیریت بحران کشور تا کی می خواهند، به زیرخاک رفتن خوزستان بی تفاوت باشند؟
- راوی گفت: نرخ بالای بیکاری درخوزستان با وجود اینهمه صنعت، ثروت و فرصت ها، باعث شرمندگی مسببان آن است
- سخنگوی وزارت آموزش و پرورش: از کنکور ۱۴۰۶ به بعد ساختار امتحانات نهایی تغییر نخواهد کرد
- پلیس راهور فراجا: استفاده از دوربینهای چهرهخوان برای ثبت تخلفات عابران تکذیب شد
- فرانشیز خدمات بستری مددجویان کمیتهامداد «رایگان» شد/ پرداخت کمک هزینه درمان ناباروری در مراکز خصوصی تا ۵۰ میلیون تومان
- آغاز ثبتنام دانشآموزان اتباع خارجی برای سال تحصیلی جدید از اول خرداد/ برگههای سرشماری اعتباری ندارد
- راوی گفت: نمایندگان سهم کامل خوزستان از محل 3 درصد فروش نفت را مطالبه کنند
- راوی گفت: <گرد و خاک> نمایندگان در مجلس مقطعی نباشد تا به جایی برسد!
- راوی گفت: 18 نماینده استان و مدیریت بحران کشور تا کی می خواهند، به زیرخاک رفتن خوزستان بی تفاوت باشند؟
- راوی گفت: نرخ بالای بیکاری درخوزستان با وجود اینهمه صنعت، ثروت و فرصت ها، باعث شرمندگی مسببان آن است