
تکرار سازنده ترین پیشنهاد جهت توسعهِ استان-3
در دو سرمقاله از سرمقاله های اخیر طرحی را که جهت تسریع در پیشرفت و توسعه استان خوزستان سالها پیش به استانداری خوزستان پیشنهاد و در جهت اجرا آن گامهائی مقدماتی نیز برداشته شده بود مطرح کردیم و گفتیم که تنوع تخصص و تجارب خوزستانیهای مقیم خارج از استان تا آنجا که شناسائی شده بقدری زیاد است که شاید نتوان موضوعی را یافت که یک یا چند نفر شخصیت برجسته و متخصص خوزستانی در آن موضوع صاحب نظر و مطرح نباشند و هیچ دستگاه اجرائی یا سازمانی را حتّی در بالاترین سطوح اجرائی کشور نتوان نشان داد که در راس آن یا در جمع تصمیم گیران و یا تصمیم سازان آن افرادی منتسب به استان خوزستان وجود نداشته باشد. .
شناسائی این شخصیت های برجسته و متخصصین و مقامات عالیرتبه و تصمیم گیران و تصمیم سازان دستگاههای اجرائی سطح بالای کشور، کشف منابع بی نهایت ارزشمندی است که هدایت و بهره گیری از آن در جهت رفع مشکلات استان معجزه آفرین خواهد بود. اینک که با روشن بینی دولت و مجلس سیاست عدم تمرکز و واگذاری اداره امور مناطق به مسئولین هر منطقه مورد نظر قرار گرفته است، متّصل کردن نظاممند مجموعه عظیم تجربی، تخصصی و مدیریتی مورد بحث به مجموعه متناظر آن در استان تاثیر بی چون و چرائی در سرعت، دقت، وسعت و صحت برنامه ریزیها، تعیین صحیح اولویتها و اجرای سریع و دقیقتر برنامه ها خواهد داشت. تجربیات ما و نظرخواهی های صورت گرفته در اینگونه موارد در سالهای طرح این پیشنهاد و پس از آن نشان داده است که نه تنها در مورد استان خوزستان بلکه در سایر استانها و دیگر کشورهای جهان، معمولاً کثیری از نخبگانی که از زادگاه خود به مناطق دیگر و یا به خارج از کشور مهاجرت کرده و از سلامت نفش و خیرخواهی برخوردارند، مشتاقانه آماده اند تا هم در زمینه برنامه ریزیهای اولیه برای شناسائی و دسته بندی گروههای متخصص و مجرّب و نیز تعیین و تنظیم برنامههای ارتباطی آنها با زادگاه خود و هم در زمینه مشارکت در اصل برنامه و بعهده گرفتن مسئولیتهای محوله از سوی مجموعه مدیریتی منطقه مربوطه بخشی از توان و تجربه خود را به میدان آورند.
ساماندهی و راه اندازی چنین سامانه ای بدون تردید علاوه بر تسریع در حل مشکلات و توسعه و پیشرفت چشم گیر استان که خود خیر کثیری است که منافع آن علاوه براستان، کشور را نیز شامل خواهد شد، بدون تردید خیرات و برکات بیشمار دیگری نیز دارد که به عنوان نمونه می توان به موارد زیر اشاره کرد: گسترش امر قرآنی صله رحم، ایجاد انگیزه بازگشت مهاجران به زادگاه خود و بهره مندی بیشتر استان و کشور از توانائیهای آنان، منصرف کردن بسیاری از نخبگانی که بدلایل گوناگون و از جمله تصّور بیهودگی در استان و نشناختن قدرشان، انگیزه مهاجرت از استان در آنان بسیار قوی است.
همانطور که گفته شد این طرح در صورتیکه بخوبی برنامه ریزی شده و با جدّیت اجرا شود می تواند سازنده ترین پیشنهاد جهت پیشرفت و جبران عقب ماندگیهای بزرگ و غیرقابل توجیه استان باشد، امّا قبل از هر چیز مدیریت استان باید بنحوی آمادگی و علاقمندی خود را به برخورداری از این فرصت بی نظیر و بهره گیری نظاممند از آن برای کمک به نظام مدیریتی استان نشان دهد. و اولین گام ها را در شروع این حرکت عظیم، با تشکیل هسته اولیه ساختار نظام اجرائی آن در استانداری خوزستان یا سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان بردارد. ان شاء ... .
موسوی زاده
برچسب ها : سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان خوزستان استانداری خوزستان خوزستان
- راوی گفت: نمایندگان سهم کامل خوزستان از محل 3 درصد فروش نفت را مطالبه کنند
- راوی گفت: <گرد و خاک> نمایندگان در مجلس مقطعی نباشد تا به جایی برسد!
- راوی گفت: 18 نماینده استان و مدیریت بحران کشور تا کی می خواهند، به زیرخاک رفتن خوزستان بی تفاوت باشند؟
- راوی گفت: نرخ بالای بیکاری درخوزستان با وجود اینهمه صنعت، ثروت و فرصت ها، باعث شرمندگی مسببان آن است
- در گفت وگو با شبکه تلویزیون دولتی جمهوری آذربایجان؛ پزشکیان: هیچگاه احساس غربت نسبت به جمهوری آذربایجان نداریم/ایران سرزمین دوم آذریهاست
- وزیر کشور: با مقصران احتمالی بدون اغماض برخورد خواهد شد
- توضیح سفیر ایران درباره کمک شبانه روسیه پس از حادثه بندر شهید رجایی
- پیام رهبر انقلاب درخصوص حادثه آتشسوزی در اسکله شهید رجایی بندرعباس
- راوی گفت: نمایندگان سهم کامل خوزستان از محل 3 درصد فروش نفت را مطالبه کنند
- راوی گفت: <گرد و خاک> نمایندگان در مجلس مقطعی نباشد تا به جایی برسد!
- راوی گفت: 18 نماینده استان و مدیریت بحران کشور تا کی می خواهند، به زیرخاک رفتن خوزستان بی تفاوت باشند؟
- راوی گفت: نرخ بالای بیکاری درخوزستان با وجود اینهمه صنعت، ثروت و فرصت ها، باعث شرمندگی مسببان آن است