
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز: بالا رفتن سن جمعیت یک تهدید جدی است/ افزایش آمار تصادفات و تلفات در نوروز امسال
خطای انسانی عامل ۵۰درصد تصادفات بوده است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز از افزایش تعداد تصادفات در تعطیلات نوروزی خبر داد.
به گزارش خبرنگار نور خوزستان، حاتم بوستانی در نشست هیأت رئیسه دانشگاه با اصحاب رسانه به مناسبت آغاز هفته سلامت، ضمن اعلام این خبر گفت: با وجود اجرای پویش نه به تصادفات تعداد تصادفات نوروزی افزایش یافت.
وی ادامه داد: بخشی از تصادفات به دلیل افزایش مهمانان نوروزی بود، در حالی که امکانات از جمله خودرو و جاده تغییر نکرد. عمده تصادفات نیز به دلیل ایمنی پایین خودروهاست که در سرعت بالا، ایستایی کم و آسیب شدید دارند.
بوستانی افزود: قرار بود پویش نه به تصادفات، تلنگری برای مردم باشد. در مدت کوتاه و انرژی صرف شده، کار خوبی صورت گرفت، اما نباید رها شود، زیرا سبب می شود حتی مسئولان از جمله تولید کنندگان، امکانات پلیس راهور، حوزه عمرانی و... حساس شوند، لذا پویش باید با قدرت بیشتر ادامه پیدا کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز، در زمینه جوانی جمعیت اظهار کرد: بالا رفتن سن جمعیت یک تهدید جدی است. بازه زمانی که خانوادهها در ایران از ۶ فرزند به سه فرزند رسیدند حدود ۱۰ سال بوده که کمترین زمان در دنیا است.
بوستانی در ادامه گفت: رشد جمعیت مهمانان و مهاجران ساکن کشور زیاد است و اگر این روند ادامه یابد، در سال ۱۴۸۰ دو سوم جمعیت غیر ایرانی خواهند بود.
وی از سفر کمیسیون بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به خوزستان در هفته های اخیر خبر داد و گفت: این کمیسیون از بیمارستان گلستان، شهرهای هفتکل، مسجدسلیمان، لالی، اندیکا، رامشیر و رامهرمز بازدید داشتند.
بوستانی افزود: در طول سفر کمیسیون اکثر مشکلات و درخواستهای شهرها به تأیید اعضای کمیسیون رسید و میزان محرومیت خوزستان، با وجود میزان منابع، مایه شگفتی آنها شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز در خصوص وضعیت بیمه های درمانی اظهار کرد: قریب به هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان از بیمه سلامت، و ۵۷۰ میلیارد تومان مطالبات از بیمه تأمین اجتماعی دریافت شده است.
بوستانی در ادامه گفت: نامهای به بیمه سلامت و تأمین اجتماعی برای پرداخت مابقی بدهی هایشان در اردبیهشت ماه اقدام کنند.
وی بر افزایش حضور بخش خصوصی در ارائه خدمات و نظارتهای درمانی تأکید کرد و گفت: در سفر کمیسیون بهداشت به خوزستان ۱۶ خرید خدمت مصوب شد که وزارتخانه یکجا پول یکسال را پرداخت میکند تا با بخش خصوصی قرارداد بسته شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز اظهار کرد: پیش از حضور بنده، شورای تأمین استان یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان از محل مسئولیتهای اجتماعی شرکتها و پتروشیمی ها مصوب کرده که تاکنون ۲۵۰ میلیارد تومان آن پرداخت شده است.
وی در ادامه گفت: برخی شرکتها کار بنگاه داری، باشگاه داری، ساخت بیمارستان و... در شهرهای دیگر انجام میدهند، اما ۵۰ میلیارد برای درمان آلودگی که خود ایجاد کردهاند پرداخت نمی کنند.
بوستانی از عملیاتی شدن تهیه دو دستگاه بیمارستان صحرایی خبر داد و گفت: در ایام اربعین، سفر کاروانهای راهیان نور و خدمات رسانی به مناطق محروم منتظر رسیدن بیمارستان صحرایی از استان دیگر بودیم، اما اکنون این کار از طریق مسئولیتهای اجتماعی مناطق نفتخیز صورت می گیرد و امیدواریم تا چندماه آینده این بیمارستانها در اختیار ما قرار گیرند.
بوستانی در زمینه آلودگی هوا اظهار کرد: این مسئله بر سلامت مردم به خصوص کودکان اثرگذار است، لذا لازم است عوامل آلودگی در استان مورد بررسی قرار گیرد.
وی افزود: فردی که دچار سکته مغزی میشود، یک تا پنج ساعت تایم طلایی دارد، اما زیر یک ساعت بیشترین استفاده را میبرد، لذا از سال گذشته در این راستا اقداماتی صورت گرفت تا با تل استروک در مکانی که سیتیاسکن وجود دارد، آزمایشات مشاهده و معاینه صورت گیرد، سپس اجازه تزریق داده شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز در زمینه تجهیز آمبولانسهای استان گفت: مجهز کردن آمبولانسها با تجهیزاتی پیشرفته و فنآورانه با تجهیزات وزارت در حال انجام است که در زمینه سکته قلبی بسیار هوشمند شدهاند، دستگاههایی که نوع سکته، و داروهایی که باید و یا نباید تزریق شوند را مشخص میکنند.
بوستانی با اشاره به وارداتی بودن بخش عمده شیرخشک گفت: مصرف شیرخشک نان در خوزستان بسیار زیاد است، اما همکاران در مرکز در تلاش هستند تا این مسئله حل شود.
به گزارش خبرنگار نور خوزستان، میثم معزی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز در این نشست با اشاره به افزایش بیماریهای ناشی از آلودگی هوا اظهار کرد: میزان مراجعات و عوارض قلبی و تنفسی منتسب به آلودگی هوا در خوزستان در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال قبل از آن، ۳۰ درصد افزایش یافته است که این شاخص بسیار نگران کننده است.
معزی ادامه داد: سال گذشته ۲۵۱ هزار نفر بر اثر آلودگی هوا به مراکز درمانی مراجعه داشتند و خدمات دریافت کردند.
وی همچنین اظهار کرد: در سه ماه گذشته، با افزایش مراجعات تنفسی به بیمارستان کودکان ابوذر اهواز، یک بحران جدی ایجاد شد، زیرا مشکلات آلودگی هوا و بیماریهای تنفسی در کودکان به ویژه زیر ۱۲ سال و زیر ۶ سال میتواند بار سنگینی را بر دانشگاه تحمیل کند که البته بحران با تلاش کادر بهداشت و درمان به خوبی تحت کنترل قرار گرفت.
معزی در ادامه گفت: از مسئولان ذیربط تقاضا داریم تا عوامل ایجاد کننده آلودگی هوا، از جمله فلرهای نفتی را در حد امکان کنترل کرده و برنامههای لازم را اجرا کنند.
معزی از فعال بودن ۶ هزار و ۷۷۰ تخت بیمارستانی فعال خبر داد و افزود: در سال ۱۴۰۳ حدود ۵ میلیون و چهارصد هزار نفر به مراکز درمانی تابعه دانشگاه مراجعه کردند.
این آمار یعنی هر خوزستانی یک بار برای دریافت خدمات به مراکز درمانی دانشگاه مراجعه کرده که آمار بسیار بالایی است و ۴۲ هزار نفر افزایش را نسبت به سال قبل از آن نشان میدهد.
وی افزود: در سال ۱۴۰۳، ۴۳۹ هزار نفر بستری و ۲۲۲ هزار عمل جراحی تخصصی و فوق تخصصی به ثبت رسیده که ضریب اشغال تخت ۱.۳ درصد افزایشی بوده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز میزان مرگ و میر مادران را یکی از شاخص های توسعه یافتگی عنوان کرد و گفت: میزان مرگ و میر مادران در خوزستان ۱۳ درصد کاهش داشته که این به معنای بالا رفتن ضریب توسعه یافتگی است.
معزی اظهار کرد: بیش از ۳۴۵ هزار نفر در طرح سلامت نوروزی مراجعه کردند که نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد افزایش را نشان میدهد. همچنین مراجعه ۸ هزار نفر بیمار قلبی به مراکز درمانی، بیانگر افزایش ۱۹ تا ۲۰ درصدی مراجعین است. بنابراین عوامل مؤثر بر بیماری های غیر واگیر از جمله دیابت و فشارخون سبب میشود سالانه روند شیوع موارد قلبی و مغزی در استان افزایش یابد که این امر نگران کننده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز از افزایش آمار تصادفات در نوروز امسال خبر داد و گفت:
در تصادفات ترافیکی نوروز امسال در خوزستان، سه هزار و ۹۹۰ مصدوم و ۴۱ نفر فوت شدند که عامل بیش از ۵۰ درصد تصادفات خطای انسانی بوده است.
به گزارش خبرنگار نور خوزستان، در ادامه نشست دکتر مهرداد شریفی، سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز و رئیس مرکز بهداشت خوزستان، با تأکید بر نقش رسانه ها در ارتقای شاخص های سلامت جامعه اظهار کرد: اصحاب رسانه همواره یار و یاور حوزه سلامت بوده اند و تحقق رسالت حوزه بهداشت بدون همراهی خبرنگاران میسر نخواهد بود.
وی از دیدگاه سلامت محور رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز تقدیر کرد و گفت: خوشبختانه رویکرد پیشگیرانه که اساس بهداشت است، با پشتوانه نگاه کارشناسانه و عمیق ریاست دانشگاه در بالاترین سطوح مدیریتی تقویت شده است.
شریفی پیشگیری را مؤثرتر، آسانتر و کم هزینهتر از درمان عنوان کرد و افزود: اگر در مرکز بهداشت نگاه پیشگیرانه وجود نداشته باشد، جامعه به سمت بیماری سوق داده می شود و بار سنگین درمان بر دوش نظام سلامت تحمیل می شود. متاسفانه در شرایط ظالمانه تحریم، پیوند شوم فقر و بیماری بیش از پیش نمایان شده و هزینه های بالای درمان، بیماران را فقیرتر میکند.
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز، پیرامون محورهای اصلی برنامه تحول در حوزه بهداشت شهری و روستایی اظهار کرد: نخستین اولویت ما، کاهش هزینههای سلامت از جیب مردم است و تحقق این مهم بدون مشارکت فعال رسانهها و آگاهی بخشی عمومی امکان پذیر نیست. رسانهها میتوانند با تغییر نگاه جامعه از درمان محوری به بهداشت محوری، بزرگترین خدمت را به نظام سلامت ارائه دهند.
شریفی در ادامه گفت: عدالت در سلامت دومین محور برنامه تحول است و هم اکنون بیش از هزار واحد بهداشتی شامل خانه های بهداشت، پایگاهها و مراکز خدمات جامع سلامت با بیش از ۶ هزار پرسنل بهداشتی در دورترین نقاط استان مشغول خدمات رسانی هستند و این مهم نماد عدالت در حوزه سلامت است.
وی ارتقاء کیفیت خدمات را سومین محور برنامه تحول عنوان کرد و افزود: بازدیدهای گسترده و تغییر رویکرد ارزیابیها از کمی به کیفی بیانگر اهمیت همکاری میان بخشهای مختلف در ارتقاء خدمات است و امیدواریم با حمایت رئیس دانشگاه، معاونان، همکاران بهداشت و همراهی رسانهها، اهداف انسانی، اخلاقی و الهی این حوزه محقق شود.
شریفی یادآور شد: شعار جهانی سازمان بهداشت جهانی برای هفته سلامت "شروعی سالم، آیندهای امیدبخش" و شعار ملی این هفته "سرآغازی سالم، آیندهای سرآمد" است.
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز، پیرامون برنامه های هفته سلامت اظهار کرد: با نواختن زنگ سلامت در یکی از مدارس اهواز، تلاش داریم با مشارکت آموزش و پرورش، فرهنگ سلامت را از کودکی در خانوادهها نهادینه کنیم.
وی افزود: "محیط سالم، جامعه سالم با مشارکت مردم"، "سواد سلامت، مادر، جوانی جمعیت، نسل توانمند"، "فرهنگ، هنر، رسانه و سلامت"، "ورزش همگانی، سلامت نوزاد، آیندهای امیدبخش" و "نه به تصادف، آری به زندگانی" روزشمار و عناوین ایام هفته سلامت میباشند.
شریفی، ضمن ابراز نگرانی از افزایش آمار دیابت، فشارخون، مصرف بالای نمک و نوشابه و مصرف پائین میوه، سبزیجات لبنیات در استان، آموزش همگانی را امری ضروری عنوان کرد و گفت: رسانه ها با افزایش سواد سلامت میتوانند رفتارهای غلط را اصلاح و الگوهای صحیح را جایگزین کنند.
وی همچنین تأکید کرد: رسانهها باید در زمینه توسعه سرانه فضای ورزشی و مشارکت سازمانها و نهادها در ارتقاء سلامت عمومی و سواد سلامت و نهادینه کردن فرهنگ پیشگیری تلاش کنند تا شاهد جامعهای سالمتر، پویاتر و آیندهای روشنتر برای خوزستان باشیم.
برچسب ها : خطای انسانی تصادفات جاده ای دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
- راوی گفت: نمایندگان سهم کامل خوزستان از محل 3 درصد فروش نفت را مطالبه کنند
- راوی گفت: <گرد و خاک> نمایندگان در مجلس مقطعی نباشد تا به جایی برسد!
- راوی گفت: 18 نماینده استان و مدیریت بحران کشور تا کی می خواهند، به زیرخاک رفتن خوزستان بی تفاوت باشند؟
- راوی گفت: نرخ بالای بیکاری درخوزستان با وجود اینهمه صنعت، ثروت و فرصت ها، باعث شرمندگی مسببان آن است
- راوی گفت: نمایندگان سهم کامل خوزستان از محل 3 درصد فروش نفت را مطالبه کنند
- راوی گفت: <گرد و خاک> نمایندگان در مجلس مقطعی نباشد تا به جایی برسد!
- راوی گفت: 18 نماینده استان و مدیریت بحران کشور تا کی می خواهند، به زیرخاک رفتن خوزستان بی تفاوت باشند؟
- راوی گفت: نرخ بالای بیکاری درخوزستان با وجود اینهمه صنعت، ثروت و فرصت ها، باعث شرمندگی مسببان آن است