شماره خبر : 43992
منتشر شده در مورخ : ۷ اسفند ۱۴۰۳
ساعت : 12:17
جاده های ناایمن استان را دریابید!

جاده های ناایمن استان را دریابید!


در آستانه سال نو و همزمان با اوجگیری حرکت کاروانهای راهیان نور به سمت استان خوزستان، شاهد گزارشهای نگران کننده افزایش تصادفات فوتی هستیم که عمدتاً به تأیید مقامات رسمی نیز رسیده است، افزایشی که اگرچه نمی توان نقش نیروی انسانی را در بروز آن نادیده گرفت و از آموزش رانندگان و ارتقاء فرهنگ رانندگی و بهینه سازی خودروها و مانند آن صرفنظر کرد لیکن در برخی از این گزارشها تکیه اصلی بر علّت وقوع آن، وضعیت زیر ساختهای جاده ای عنوان شده است. جاده هائی در استان که کمتر از 3 درصد جاده های کشور را تشکیل می دهند ولی بدلیل عملکرد نامطلوب توسعه ای عامل نزدیک 5 درصد فوتیهای ناشی از تصادفات جاده ای کشور می باشند.
 طبق آمار منتشره در حال حاضر تصادفات جاده ای که سالانه موجب مرگ و معلولیّت دهها هزار نفر می گردند، پنجمین عامل مرگ و میر و بیماری به حساب می آیند. خسارات سرسام آورِ اقتصادی ، انسانی و اجتماعیِ ناشی از تصادفات جاده ای و روند رو به افزایش آن ایجاب می کند که از هیچ کوششی برای کاهش آسیبهای آن دریغ نشود.   از آنجا که اغلب کشته‌شدگان و از کارافتادگان حوادث رانندگی را افراد فعّال و مولّد جامعه و بیش از ۷۰ درصد آنها را افراد سرپرست خانوار تشکیل می دهند لذا بر اثر حوادث رانندگی سالانه هزاران خانوار با از دست دادن یا معلولیت سرپرست خود دچار آسیب و فروپاشی می شوند. وقتی گرفتاری‌های ناشی از جراحت و ازکارافتادگی موقت یا دائم هزاران نفر مجروح حوادث رانندگی استان و هزینه های گوناگون مالی و روحی را که از این طریق بر خانواده ها و دستگاههای اجرایی و قضایی و مانند آن تحمیل می شود، بر خسارات ناشی از مرگ و میر بیفزاییم، اهمیت پرداختن به این مسئله و تلاش برای حل آن آشکارتر می شود .
با این وجود و با وجود تصادفات فاجعه بار سالهای اخیر در استان خوزستان و وعده های داده شده برای ایمن سازی نقاط حادثه خیز، ارتقاء کیفیت خودروهای ساخت داخل و جدیت بیشتر در کاستن از عوامل انسانی حوادث و مانند آن، آخرین آمار تصادفات جاده ای در استان همانطور که رئیس پلیس راه استان در روزهای اخیر گزارش داده، زنگ خطر افزایش این تصادفات و تکرار فجایع سالهای اخیر را بار دیگر به صدا درآورده و فوریت اقدام در جهت کاهش عوامل حادثه ساز همچون اصلاح دهها نقطه حادثه خیز در استان را که در بوجود آمدن تصادفات فاجعه بار نقشی چشمگیر دارند ضروری کرده است. امّا علاوه بر این آنچه رسیدکی و اصلاح مستمر تمامی جاده های استان را الزامی می کند خرابی جاده های غالباً غیرترازیتی استان زیر بار تردد خودروهای سنگین و باربری به مقصد استانهای دیگر است که عامل مهمی در فرسودگی و تخریب جاده های استان و افزایش نقاط حادثه خیز هستند لذا ضرورت دارد که با استفاده از اعتبارات ملّی اولاً جهت تردّد خودروهای سنگین، جاده های ترانزیتی مخصوص ساخته شود و ثانیاً تا ساختن جاده های اختصاصی نسبت به ترمیم و استحکام بخشی مرتب جادّه های استان که براثر تردّد خودروهای سنگین، فرسوده یا تخریب می شوند، باید بفوریت اقدام شود.
موسوی زاده



 

برچسب ها : جاده استان خوزستان کاروانهای راهیان نور