شماره خبر : 45751
منتشر شده در مورخ : ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴
ساعت : 10:45
درگیری مردم با هیولای گردوغبار و بی خیالی مسئولین!

درگیری مردم با هیولای گردوغبار و بی خیالی مسئولین!

                                      
 
هجوم مکرّر توده های خاک به استان خوزستان و برخی استانهای مجاور، به ویژه غلظت این توده در غالب شهرهای استان، ضمن ایجاد محدودیت شدید در فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی و تشدید بیماریهای تنفّسی و مانند آن، دوباره وحشت درگیر شدن با این هیولای ظاهراً! غیرقابل کنترل را در مردم بیدار کرده و خاطرات تلخ وعده های پوچ و فریبنده دولتمردان برای حل مشکل ریزگردها را برای آنها تداعی مینماید.
در توجیه عدم مدیریت بحران گاهی گفته می شد که دستگاه سنجش آلودگی به دلیل غلظت بالای گرد و غبار قادر به اندازه گیری میزان آلاینده های ناشی از ریزگردها نیستند و لذا امکان هشدار بموقع و کاهش زیانهای هجون گردوغبار وجود ندارد بعدها معلوم شد که این هم یکی از بهانه های مسئولان فاقد تعهد برای دفع الوقت و ترک فعل است تا دوره مدیریت ناکارآمد خود را با کمترین دغدغه به پایان رسانند.

 بهر حال حقیقت این است که پدیده گرد و غبار وحشتناک و زیانباری که از چند سال قبل در کشور پیدا شده و زندگی را بر مردم تلخ نموده است، هم اکنون به شاخصی برای ارزیابی دلسوزی و تعهّد و صداقت و مردم‌دوستی و کارآئی و هوشیاری دولتمردان مرکز نشین، مقامات استان‌های درگیر و نمایندگان مجلس تبدیل و مردودی آنان را در این ارزیابی موجب شده است. مسئولین ممکن است با بستن چشم خود بر روی واقعیت‌ها، از لزوم خو گرفتن مردم با این بلا دم زنند، همچنانکه دم زده اند، و یا همانند یکی از مدیران ساخص سازمان حفاظت از محیط زیست با سخنرانی‌ها و وعده‌های توخالی؛ همچون مذاکره با دولت‌های خارجی منشاء گرد و غبار و ایجاد کمربند سبز و مانند آن به خیال خود مردم را بفریبند، ولی عذاب وجدان خود را از این بی عملی نمی توانند برطرف کنند و در پیشگاه خدا و مردم بابت تکرار مکرّر این پدیده وحشتناک که عامل بروز بسیاری از بیماری‌ها از جمله بیماری‌های تنفسی ماندگار و خطرناک و باعث اختلالات روانی فراوان و وارد کردن خسارات بیشمار اقتصادی و اجتماعی و روانی است باید شرمسار و پاسخگو بوده و ضمن قبول تمامی صدمات و لطماتی که بابت ناتوانی و مدیریت غلط آنها به مردم و کشور وارد شده، هر چه زودتر شغل غصب شده را ترک کنند تا با قرار گرفتن افراد کاردان و دلسوز شاید مشکل حل شده و از زیانهای غیرقابل جبران این پدیده کاسته شود.
برخی کارشناسان و محققین منشأ ریزگردها را عراق و عربستان و احیاناً سوریه و اردن ذکر کرده و لذا مسئولین بهانه گیر! ضمن بزرگتر از معمول نشان دادن سهم منشأ خارجی، راه حل های دراز مدت و ریشه ای را به تعاملات سیاسی با این کشورها وابسته کرده و این اقدام را نیز لابد به بهانه عدم امکان هماهنگی با این کشورها بدلیل درگیریها در منطقه و مانند آن ناممکن نشان می دهند. در حالیکه اگر بفرض محال 50 درصد از منشأ این پدیده هم خارجی فرض شود،  که البته این نمی تواند بهانه ای برای کمکاری در حل آن باشد، سوآل مردم خوزستان و سایر استانهای گرفتار این بلیّه این است که چرا مسئولین مربوطه برای حل گردوغبار با منشأ داخلی  فکری اساسی و زودبازده نمی کنند؟ و نمایندگان مجلس از این مشکل حیاتی مردم کمتر دم می زنند و مسئولین مربوطه را برای وعده خلافیهای بیشمار خود در حل این مشکل مورد بازخواست قرار نمی دهند؟
و دستگاه قضائی به جرمهای ترک فعلی که جان و سلامت میلیونها انسان را در معرض خطر قرار داده، رسیدگی نمی کند؟
موسوی زاده
 

 

برچسب ها : گردوغبار استان خوزستان محیط زیست