
نگاهی به «جوهره زنانگی»
کتاب «جوهره زنانگی» تلاش دارد از طریق تمرکز بر «گفتوگوهای درونی و حکمتهای کهن» تصویری متفاوت و مفهومی از عنصر زنانه در ذهن جامعه نقش ببندد.
«موجودیت زن چندیست که تبدیل به دغدغه ای وسیع در افکارم شده است طوری که نمی توانم و نتوانستم این درگیری مهم و عمیق را نادیده گرفته و بدان نپردازم، زمانی که با زنانی مواجه می شوم که وجود ارزشمند خود را بسی نادیده می گیرند در افکار و زیست خود به چیزهایی می پردازند که نه تنها عبث و ناصحیح است بلکه کل زندگی این موجودات صرف مسائلی حاشیه ای ناکارآمد و غیر مهم هدر می رود.
این مکتوب حول محور عنصر زنانه است اما تنها برای زنان به رشته تحریر در نیامده، بلکه مورد خطاب مردان نیز می باشند چرا که این دو عنصر ویژه سزاوار زیستنی با کیفیت و شایسته هستند امید تا بتوانند این دو عنصر ویژه هستی با کسب آگاهی در کنار هم و در درون هم به یگانگی جوهره خویش نایل آیند.»
این بخشی از مقدمه کتاب «جوهره زنانگی» به قلم الهام خاکپاش است که در ۱۷۲ صفحه توسط انتشارات علمی فرهنگی «عصر کنکاش» وارد بازار کتاب شده است.
نویسنده کتاب باور دارد که شناخت عمیق و بیپرده از ذات انسان، نخستین گام برای درک جهان و رابطهاش با آن است. به اعتقاد او، «در دنیای امروز، با آن که علم و فناوری پیشرفت کرده است، هنوز پاسخی کامل برای بسیاری پرسشهای بنیادی درباره هویت و معنای زندگی وجود ندارد.»
وی تاکید می کند که «شناخت خویشتن»، شرط لازم برای یافتن راه و هدف واقعی است و «جوهره زنانگی»، نه تنها در ظاهر و نقشهای اجتماعی، بلکه در عمق روح و روان انسان، جایگاهی اساسی دارد و در این مسیر، تلاش دارد از طریق تمرکز بر «گفتوگوهای درونی و حکمتهای کهن»، تصویری متفاوت و مفهومی از عنصر زنانه در ذهن جامعه نقش ببندد. در عین حال، پژوهشهای او بر این باور است که کشف و شناخت صحیح، «از درون شروع میشود» و «جوهره حقیقی، در عمق وجود است»، جایی که «حقیقت و ارزشهای پایدار، در درون هر انسان نهفته است».
در این کتاب می خوانیم:
در دنیای امروز با تمام دگرگونی وسیعی که بشر رقم زده، آسودگی و راحتی که با پیشرفت تکنولوژی به ارمغان آورده و روش های متعددی که علم برای آسایش فیزیکمان تدوین کرده تا پاسخگوی آرزوها و خواسته های بی حد و شمارمان باشد، پدیده های ریشه دار و اصیلی نصیبمان نشده است و گویا با هر تغییری که با آن مواجه می شویم که حال سرعتش نیز فزونی یافته، ریشه ها سست تر و ارزش ها ناپایدارتر از همیشه نمایان می شوند.
دانستن اینکه چه هستیم و که هستیم؟ می تواند کمک شایانی به فهمیدن آن کند که کجا سیر می کنیم و تا زمانی که ارزش های زندگی خود را ندانیم و آنها را مجدد بازشناسی نکنیم در دور باطل دوران می گذرانیم.
در حقیقت چنین رویدادی به چه دلیل است، چرا در دوران حاضر، ارزش ها جایگاهشان تغییر نموده و فرعیات در جایگاه اصل مقیم گشته اند و بشر از حقیقت وجودی خویش و جوهره اش دور افتاده است؟
جواب های بسیاری را می توان به این سوال مبسوط داشت و از زوایا و ابعاد گوناگون مورد بررسی و پژوهش قرار داد، اما در این مجموعه قرار نیست به تمام زوایا و ابعاد این سوال پاسخ دهیم، تنها می خواهیم به زوایایی که در آن از عطش و شور فزونتری بهره مندیم، که جملگی در بطن و درون می گنجد و از ظواهر و ملموسات دوری می جوید، بپردازیم.
و می خواهیم در روند مطالعاتی که در باب موضوعیت زن انجام گرفته و از زاویه دید نویسنده که خود زن می باشد که در مختصات و جغرافیای معین زیسته و در مسیر حیات خویش هر آنچه را که کسب و کشف نموده است، به این مهم آن هم در مقدار و مقیاس این حقیر بپردازیم.
نظریات و زوایایی که به این موجودیت در طول تاریخ در چارت های متفاوت انجام و هر آنچه را که در دوران ها این عنصر از سرگذرانده از فیلتر وجودی نویسنده که دغدغه عمیقی به علوم باطنی دارد سپری شده و مورد بررسی قرار گرفته است و این مکتوب را به واسطه تأثیر عمیق بزرگان و اساتیدی معنوی که در این فرآیند نقش آفرینی کرده اند، ویژه تر ساخته است.
بصورت کلی این موضوع را می توان از منظره های گوناگون به تماشا نشست اما اگر بخواهیم این کلیات را در علوم ظاهری و علوم باطنی تفکیک نماییم
این مکتوب به هر دو بخش اما افزونتر به بخش علوم باطنی و آن هم به وسع خویش بطور مختصری می پردازد.
در طول دوران های بسیار، دیدنی ترین عنصر جهان هستی نادیده انگاشته و در نهفتگی در حیطه های بیشمار، اجازه ورود نیافته و عمر گذرانده است، در گذر دوران شاهد به تاراج رفتن جوهره وجودی اش بوده ایم، تنها صورتی باقی مانده با بطنی نامتعادل و آن زن اصیل کهن مدت های مدیدی رسوب کرده است.
در این نوشتار هدف این است که با نگاهی متفاوت زنگار زدایی کرده، تیرگی و ناپاکی را از صافی نور گذرانیم، تا شاید بتوانیم خویش را از زیر آوارهایی که سالیان سال بر این عنصر سرازیر گشته از درون و برون بدرآوریم و گنج پنهان را آشکار سازیم، گنج و جوهره وجودی که در کنه خویش نهان داریم، امید که به لطف او انجام پذیرد.
برچسب ها : هنرهای تجسمی نویسنده کتاب
- راوی گفت: بی اعتمادی، دلیل نگه داری 70 میلیارد دلار سرمایه مردم در خانه ها است
- راوی گفت: نمایندگان سهم کامل خوزستان از محل 3 درصد فروش نفت را مطالبه کنند
- راوی گفت: <گرد و خاک> نمایندگان در مجلس مقطعی نباشد تا به جایی برسد!
- راوی گفت: 18 نماینده استان و مدیریت بحران کشور تا کی می خواهند، به زیرخاک رفتن خوزستان بی تفاوت باشند؟
- به گزارش میدل ایست آی؛ انصار الله یمن در طول ۱۸ ماه جنگ چه چیزی کسب کرد؟
- طرح ساماندهی کارکنان دولت بهزودی تعیین تکلیف میشود/ قانون تبدیل وضعیت ایثارگری باید اجرا شود
- وزیر اقتصاد بعد از ۷ خرداد به مجلس معرفی میشود
- فینال جام حذفی انگلیس؛ کریستال پالاس ۱ - ۰ منچسترسیتی/ عقابها برای نخستین بار فاتح قدیمیترین مسابقات فوتبالی جهان شدند
- راوی گفت: بی اعتمادی، دلیل نگه داری 70 میلیارد دلار سرمایه مردم در خانه ها است
- راوی گفت: نمایندگان سهم کامل خوزستان از محل 3 درصد فروش نفت را مطالبه کنند
- راوی گفت: <گرد و خاک> نمایندگان در مجلس مقطعی نباشد تا به جایی برسد!
- راوی گفت: 18 نماینده استان و مدیریت بحران کشور تا کی می خواهند، به زیرخاک رفتن خوزستان بی تفاوت باشند؟