شماره خبر : 46296
منتشر شده در مورخ : شنبه 3 خرداد 1404
ساعت : 12:19
بهره‌برداری از نخستین رادار پروازی بومی ایران در فرودگاه آبادان

بهره‌برداری از نخستین رادار پروازی بومی ایران در فرودگاه آبادان

 

هم‌زمان با سوم خرداد، سالروز آزادسازی خرمشهر، نخستین سایت رادار پروازی بومی کشور به صورت ویدیو کنفرانس با حضور رییس جمهور و وزیر راه و شهرسازی در فرودگاه بین‌المللی آبادان به بهره‌برداری رسید.

به گزارش خبرنگار ایرنا معاون وزیر راه و شهرسازی روز شنبه در این آیین اظهار کرد: نخستین سایت رادار پروازی بومی غیرنظامی کشور، پروژه سایت رادار MSSR-Mod S (سیستم نظارتی رادار پروازی) کاملا بومی و دانش‌بنیان است که پس از تست کامل برای نخستین بار در فرودگاه بین‌المللی آبادان نصب و بهره‌برداری رسید.

بهره‌برداری از نخستین رادار پروازی بومی ایران در فرودگاه آبادان

محمد امیرانی هزینه ساخت رادار بومی فرودگاه آبادان را ۶ میلیون و ۹۰۰ هزار یورو اعلام کرد و افزود: اجرای این طرح ۸۰۰ هزار یورو صرفه جویی برای کشور داشته است.

وی ادامه داد: این طرح ملی، حاصل همکاری مشترک بین متخصصان اداره کل ارتباطات و ناوبری هوایی شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران و دانشگاه صنعتی اصفهان است که قابلیت پوشش دهی به پروازهای داخلی و عبوری غیرنظامی به شعاع بیش از ۴۵۰ کیلومتر را دارد و نقش مهمی در پشتیبانی از شبکه راداری جنوب غرب کشور ایفا می‌کند.

امیرانی اظهار کرد: همه قطعات این رادار توسط متخصصان داخلی طراحی و ساخته شده است.

مدیر عامل شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران تکمیل ترمینال مسافربری فرودگاه آبادان را از برنامه‌های در دست اقدام اعلام کرد و گفت: تلاش بر این است این طرح که کمک شایانی به خدمات مسافری هوایی در این فرودگاه می کند در هفته دولت به بهره‌برداری برسد.

بهره‌برداری از نخستین رادار پروازی بومی ایران در فرودگاه آبادان

امیرانی تعمیر و بازسازی ترمینال های مسافربری شیراز و تبریز در سال جاری خبر داد و افزود: تعمیر و بازسازی باند فرودگاه های ساری، مشهد و ارومیه نیز در دستور کار قرار دارد.

بر اساس این گزارش فرودگاه بین‌المللی آبادان جز اولین فرودگاه‌های ایران است که در سال ۱۳۲۰ توسط شرکت ملی نفت ایران و به دلیل وجود پالایشگاه آبادان احداث شد؛ این فرودگاه با رونق گرفتن آبادان و خرمشهر توسعه یافت.

این فرودگاه ظرفیت هشت هواپیمای پهن پیکر را به‌طور هم‌زمان در رمپ مسافری خود دارد. از آنجایی که این فرودگاه با استانداردهای جهانی ساخته شده‌است حتی ظرفیت هواپیماهایی به بزرگی بوئینگ ۷۴۷ و ایرباس-۳۴۰ را دارد و هواپیماهای بزرگتر را نیز پذیرش می‌کند.

این فرودگاه در سال ۱۳۹۱ به فرودگاه بین‌المللی آیت‌الله جمی آبادان تغییر نام یافت.

برچسب ها : رادار پروازی بومی ایران فرودگاه آبادان آبادان اهواز خوزستان