
نزدیک شدن سال زراعی جدید و بی خبری از الگوی کشت!
با وجود دستاوردهای امیدوارکننده ای که اجرای ولو ناقص لایحه الگوی کشت در معدود نقاطی که این الگو را بکار گرفته اند حاصل شده و در حالیکه قانون برنامه هفتم پیشرفت دستگاههای اجرائی ذیربط را مکلّف کرده است که الگوی کشت سال زراعی را 3 ماه قبل از شروع سال زراعی جدید ابلاغ کنند، از جنب و جوشی جدّی توسط متولیان کشاورزی کشور و سازمانهای ناظر برای نشان دادن آمادگی ابلاغ این الگو و تشکیل جلسات و بحث و گفتگو در این مورد خبری نیست و این نگرانی وجود دارد که با غفلت از این موضوع بار دیگر شاهد سرگردانی و زیان کشاورزان در کشت محصولات و ضایع شدن منابع ارزشمند آب و خاک باشیم.
بدون تردید کشاورزی در استقلال کشور و امنیت غذائی آن نقشی اساسی دارد و لذا بیشتر کشورهای جهان به این بخش عنایت ویژه دارند و برای رشد و توسعه کمّی و کیفی آن امتیازات ویژه در نظر می گیرند. امّا این بخش وقتی می تواند کارآمد باشد که کشور از الگوی کشت متناسب برخوردار بوده و کشاورزان با اطمینان به حمایتهای دولت، از این الگو تبعیت کرده و از مزایای آن برخوردار شوند.
این الگو در حقیقت نظام کشاورزی برمبنای مزیتهای طبیعی و انسانی و سیاستهای راهبردی کشور است که به کشاورز می گوید با توجّه به نیاز و منابع و عوامل تولید چه محصولی را و به چه میزان، در چه زمانی تولید کند که هم به رفع نیاز کشور کمک کرده و هم از فروش محصول خود مطمئن باشد و هم از مزایای پیش بینی شده در الگوی کشت برخوردار شود. با اجرای الگوی کشت بویژه اگر خرید محصول، براساس کشت قرار دادی نیز تضمین شده باشد، از اتلاف عوامل تولید بویژه آب و نیز از ضایع شدن محصولات کشاورزی جلوگیری شده و کشاورزان با انگیزه ای قوی سیاستهای دولت را در این مورد دنبال خواهند کرد.
مصوبه الگوی کشت محصولات کشاورزی در سال ۱۳۸۸ توسط مجلس ابلاغ شد اما علیرغم اهمیت اجرای این قانون در نجات بخش کشاورزی کشور و جلوگیری از اتلاف منابع و ضایع شدن محصولات کشاورزی، تا 3 سال پیش این الگو اجرائی نشده بود و پس از تعلّلی ۱۳ ساله در سال زراعی 1402-1403 بود که اجرای این الگو آنهم در بعضی مناطق براساس نیاز های اعلام شده کشور و برنامه صادرات به اجرا درآمد که خوشبختانه تقریباً در تمام مناطقی که این الگو اجرائی شد دستاوردهای خوبی نصیب کشاورزان و کشور کرد و امید می رود با توجه به دستاوردهای بیشماری که از این طریق نصیب کشور شده، همچنان و با گسترش بیشتر این الگو به اجرا درآید و با جدیت بیشتر متولیان امر و نهادهای ناظر، کشاورزان نیز در اجرای آن بنحوی شایسته همکاری کنند تا هم خودشان و هم کشور از این اقدام منتفع شوند.
با اجرایی شدن طرح ملی الگوی کشت، قیمت خرید تضمینی محصولاتی که در چارچوب طرح ملی الگوی کشت تولید میشوند، متناسب با کیفیت، میتواند افزایش یابد. همچنین اولویت پرداخت در خرید تضمینی، توافقی و حمایتی محصولات کشاورزی توسط سازمانها و شرکتهای دولتی با کشاورزانی است که الگوی کشت را رعایت می نمایند. علاوه بر این، کسانی که براساس تأیید وزارت جهاد کشاورزی در چارچوب الگوبا ی کشت عمل میکنند از تخفیفات ویژه حامل های انرژی برخوردار خواهند شد. پرداخت تسهیلات، یارانه کارمزد تسهیلات بانکی، کمکهای بلاعوض یارانه نهادهها و عوامل تولید کشاورزی، حق بیمه سهم دولت، کمکهای فنی و اعتباری، ایجاد و تامین زیرساختهای تولیدی و بازاررسانی و سایر تشهیلات و مشوقهای مصوب از جمله حمایتهای دیگری است که کشاورزان در صورت رعایت الگوی کشت از آن بهره مند خواهند شد.
موسوی زاده
برچسب ها : الگوی کشت دستگاههای اجرائی محصولات کشاورزی
- راوی گفت: اگر مقام قضایی می تواند هرزمان که اراده کند کالاهای انباری را تعیین تکلیف کند، چرا می گذارید فاسد شوند؟
- راوی گفت: مسائل خوزستان با نامه نگاری حل نمی شود
- راوی گفت: بی اعتمادی، دلیل نگه داری 70 میلیارد دلار سرمایه مردم در خانه ها است
- راوی گفت: نمایندگان سهم کامل خوزستان از محل 3 درصد فروش نفت را مطالبه کنند
- جانشین معاون هماهنگکننده فراجا اعلام کرد: عملیاتی شدن سامانه «سجاد» در اربعین ۱۴۰۴ در تمام مرزهای کشور/ تلاش پلیس برای سهولت تردد زائران
- دانستنیهای حقوقی؛ نکات کلیدی که درباره تنظیم قراردادهای اجاره مسکونی باید بدانید
- توزیع دارو در بعضی استانها نامناسب است
- مدیرکل خدمات رفاهی صندوق بازنشستگی کشوری: پاسخ به پرسش بازنشستگان درباره وام ۵۰ میلیون تومانی/چرا به برخی بازنشستگان وام تعلق نگرفته است
- راوی گفت: اگر مقام قضایی می تواند هرزمان که اراده کند کالاهای انباری را تعیین تکلیف کند، چرا می گذارید فاسد شوند؟
- راوی گفت: مسائل خوزستان با نامه نگاری حل نمی شود
- راوی گفت: بی اعتمادی، دلیل نگه داری 70 میلیارد دلار سرمایه مردم در خانه ها است
- راوی گفت: نمایندگان سهم کامل خوزستان از محل 3 درصد فروش نفت را مطالبه کنند