
تارنمای آمریکایی: چین آماده تولید انبوه جنگندهها برپایه مدل تکرار شونده است
نشریه نشنال اینترست در گزارشی مدعی شد که چین قصد دارد مدل تولید انبوه و سریع محصولات مصرفی مانند آیفون را به صنعت هواگردهای نظامی خود منتقل کند؛ رویکردی که میتواند برتری نظامی ایالات متحده را با چالشی جدی روبهرو کند.
به گزارش عصر دوشنبه ایرنا از تارنمای تحلیلی نشریه نشنال اینترست، چین در حال آمادهسازی زیرساختهای لازم برای اجرای مدلی جدید در تولید جنگندههای نظامی است. این مدل مبتنی بر همان فلسفه تولید انبوه و تکرارشوندهای است که این کشور را به بزرگترین تولیدکننده کالاهای مصرفی جهان، نظیر تلفن همراه آیفون، تبدیل کرده است.
بر اساس این گزارش، پکن با تکیه بر توان صنعتی عظیم خود، قصد دارد این قدرت تولید را به حوزه صنایع دفاعی و نظامی منتقل کند و در زمینه تولید جنگندهها، پهپادها و سامانههای تسلیحاتی به رقابتی مستقیم با ایالات متحده وارد شود. این در حالی است که واشنگتن همچنان درگیر برنامههای قدیمی و پرهزینهای است که اغلب با تأخیر و فراتر از بودجه پیش میروند.
طراح ارشد جنگنده J-۱۵ در شرکت «شنیانگ ایرکرفت» (SAC)، از تولید ماژولار و قابل ارتقا بهعنوان راهبرد آینده چین یاد کرده و خطوط تولید جدید این شرکت را با خطوط مونتاژ آیفون مقایسه کرده است؛ مقایسهای قابل توجه از آنرو که آیفون نیز بیشتر در چین تولید میشود.
شرکت شن یانگ ایرکرافت که مسوول تولید جنگندههایی همچون J-۱۵، J-۱۶، J-۳۵ و J-۵۰ است، اکنون در حال انتقال فعالیت خود به یک کارخانه جدید به وسعت ۲۸۰ هزار متر مربع است؛ تأسیساتی که با هدف تولید سریع، ماژولار و یکپارچه با هوش مصنوعی و رباتیک طراحی شدهاند.
چین با اتخاذ مدل «تکرارپذیری سریع»، قصد دارد هواپیماهایی بسازد که بهجای داشتن ساختاری سخت و ثابت، بهصورت ماژولار طراحی شوند و قابلیت ارتقای سختافزار و نرمافزار را بهطور مداوم داشته باشند. در واقع، این جنگندهها مانند «ظرفی خالی» هستند که انواع تسلیحات، موتور، حسگر و سیستمهای کنترلی قابل تعویض را میتوان در آنها نصب کرد.
نشنال اینترست در این گزارش مینویسد، در حالیکه آمریکا هنوز با طراحیهای محدود و گرانقیمت مانند F-۳۵ روبهروست، چین از راه کمّیسازی و سادهسازی تولید، بهویژه در بازار صادرات تسلیحات، در حال پیشروی است. حضور مؤثر جنگندهها و تجهیزات چینی در جریان تنش نظامی میان پاکستان و هند، باعث افزایش چشمگیر تقاضا برای تسلیحات ساخت چین در سطح جهان شده است.
در کنار این جنگندهها، چین همچنین در حال ترکیب این توانمندیها با فناوریهای نوینی نظیر هوش مصنوعی در قالب دستهای از پهپادهای هوشمند است تا برتری عددی خود را به مزیتی کیفی نیز تبدیل کند.
در پایان، گزارش نشنال اینترست هشدار میدهد که اگر روزی جنگ میان قدرتهای بزرگ آغاز شود، ایالات متحده با داشتن تعداد محدودی از جنگندههای گرانقیمت، ممکن است در برابر تعداد زیاد و بهروزشده هواپیماهای چینی، نتواند مقاومت مؤثری از خود نشان دهد. چین در حال ساخت نسل جدیدی از جنگندههای ارتقایی و ارزان با تولید سریع است که میتواند موازنه قدرت هوایی جهانی را بهطور جدی دگرگون سازد.
برچسب ها : واشنگتن آیفون چین ایالات متحده آمریکا نشنال اینترست پکن
- راوی گفت: اگر مقام قضایی می تواند هرزمان که اراده کند کالاهای انباری را تعیین تکلیف کند، چرا می گذارید فاسد شوند؟
- راوی گفت: مسائل خوزستان با نامه نگاری حل نمی شود
- راوی گفت: بی اعتمادی، دلیل نگه داری 70 میلیارد دلار سرمایه مردم در خانه ها است
- راوی گفت: نمایندگان سهم کامل خوزستان از محل 3 درصد فروش نفت را مطالبه کنند
- صف ۷۰۰ هزار نفری «وام ازدواج» تا پایان سال/ ادامه سختگیری بانکها و جریمه شعب متخلف
- آیتمهای تعیین شهریه مدارس غیردولتی/ کاهش ساعت کاری معلمان مدارس غیردولتی و بیمه کامل آنها از مهرماه
- تجویز داروهای تزریقی در ایران ۲۵ درصد بالاتر از سقف مجاز است
- سامانه تلفنی ۴۱۶۵۱ آماده پاسخگویی سوالات دارویی هلال احمر
- در دیدار رئیس و مسئولان عالی قوه قضائیه؛ رهبر انقلاب: ملت با جهتگیریهای گوناگون سیاسی و وزن متفاوت مذهبی پای ایران ایستاد
- لاوروف: آژانس هیچ مدرکی درباره وجود اهداف نظامی در برنامه هستهای ایران ارائه نکرده است
- ابقای سه تن از فقهای شورای نگهبان توسط رهبر انقلاب اسلامی
- شکست سامانه «پاتریوت» آمریکا مقابل حمله موشکی ایران
- راوی گفت: اگر مقام قضایی می تواند هرزمان که اراده کند کالاهای انباری را تعیین تکلیف کند، چرا می گذارید فاسد شوند؟
- راوی گفت: مسائل خوزستان با نامه نگاری حل نمی شود
- راوی گفت: بی اعتمادی، دلیل نگه داری 70 میلیارد دلار سرمایه مردم در خانه ها است
- راوی گفت: نمایندگان سهم کامل خوزستان از محل 3 درصد فروش نفت را مطالبه کنند