
اندیکا؛ سندی زنده از کوتاهیها در مقابله با زلزله!
بررسی سوابق نشان می دهد که در ایران هرماه یک زلزله بیش از چهار ریشتر، هر سه سال یک زلزله بیش از شش ریشتر و هر 10 سال یک زلزله بالای هفت ریشتر اتفاق میافتد و کارشناسان وضعیت زمین ساختی و قرار داشتن کشور بر روی خط زلزله را یکی از عوامل اصلی این وضعیت می دانند.
در طول 100 سال گذشته کشور ما شاهد ده ها زلزله با درجات شدت متفاوت بوده که در بعضی از آنها، تلفاتº ده ها هزار نفری، تخریبها؛ فراوان و خسارات سرسام آور بوده است. از جمله این زلزله ها می توان به زلزله سال 1341بوئین زهرای قزوین، زلزله سال 47 کاخک، زلزله سال68 رودبار و بالاخره به زلزله سال 81 بم اشاره کرد که این آخری در روزی چون امروز 5 دی ماه سال 81 رخ داد و بدلیل خسارات جانی و مالی فراوان سالروز وقوع آن یعنی پنجم دی ماه، روز <ایمنی در برایر زلزله و کاهش بلایای طبیعی> نامگذاری شد.
اگرچه قبل از آن نیز به دنبال وقوع زلزله 4/7 ریشتری در رودبار و منجیل استان گیلان، مجلس شورای اسلامی در 16مرداد 1370 قانون تشکیل کمیته ملّی کاهش اثرات بلایای طبیعی را تصویب کرد کهدر تبصره 4 آن وزارت کشور موظف شده هر 6 ماه یک بار نتایج مربوط به مطالعات و تحقیقات و راه حلهای پیشنهادی را اطلاع رسانی کند امّا نه تشکیل این کمیته و نه نامگذاری روز ایمنی در برابر زلزله، به دلیل سهل انگاریها و ترک فعل مسئولین مربوطه نتوانست نتایج چندانی ببار آورد بطوریکه زلزله هائی با قدرت پائین هم در طول این سالها توانسته است خسارات سنگین جانی و مالی خصوصاً در مناطق محروم وارد آورد که خسارات وارد شده به شهرستان محروم اندیکا براثر زلزله ای با قدرت 7/5 ریشتر سندی زنده بر این مدعا است. از 12 تا 19 آبان ماه امسال پنج زمین لرزه در شهرستان اندیکا لرزاند که بزرگترین آن 7/5 ریشتر شدت داشت. در حالی که زلزله ای با چنین درجه از قدرت درجائی که ساختمانها مستحکم و مردم آموزش دیده باشند می تواند بدون خسارت یا با حداقل خسارت همراه باشد این زلزله باعث تخریب کامل حدود 980 واحد مسکونی و وارد کردن خسارت به 1930 واحد مسکونی شهری و روستایی شد.
بنا به گزارش مقامات رسمی، از میان600 روستای این شهرستان، بیش از نیمی از روستاها یعنی تعداد 330 روستا، خسارات فراوان دیده و در این میان،30 روستا متحمل خسارت بین80 الی90 درصدی شدهاند.
اینک منطقه در اوج سرما است و بنا به گزارشهای رسیده بدلایل مختلف و از جمله فقدان جاده دسترسی مناسب،کار بازسازی منازل تخریب شده از زمانبندی پیش بینی شده عقب مانده و چادرهای واگذاری نیز در مقابل باد و باران و طوفان نتوانستهاند چندان دوام بیاورند، تᅢمین آب آشامیدنی، آذوقه وسایل گرمایشی، امکانات بهداشتی و درمانی نیز از دیگر نگرانیهای مردم در مورد زلزله زدگان است. انتظار می رود که مسئولان استان با ارائه گزارشهای دقیق و مستند از اقداماتی که برای رفع مشکلات این عزیزان انجام داده اند پاسخگوی نگرانیهای مردم باشند.
موسوی زاده
1400/10/05
برچسب ها : اندیكا خوزستان زلزله
- راوی گفت: نمایندگان سهم کامل خوزستان از محل 3 درصد فروش نفت را مطالبه کنند
- راوی گفت: <گرد و خاک> نمایندگان در مجلس مقطعی نباشد تا به جایی برسد!
- راوی گفت: 18 نماینده استان و مدیریت بحران کشور تا کی می خواهند، به زیرخاک رفتن خوزستان بی تفاوت باشند؟
- راوی گفت: نرخ بالای بیکاری درخوزستان با وجود اینهمه صنعت، ثروت و فرصت ها، باعث شرمندگی مسببان آن است
- سیانان: خوشبینی محتاطانه آمریکا و ایران پس از دور سوم مذاکرات
- سازمان همکاری اسلامی تصمیم آمریکا علیه آنروا را محکوم کرد
- ابراز همدردی سازمان ملل با مردم و دولت ایران درپی انفجار بندرعباس
- راقچی در پایان دور سوم مذاکرات ایران-آمریکا: فضای مذاکرات جدی بود/ احتمال حضور کارشناس سازمان انرژی اتمی در جلسه آتی
- راوی گفت: نمایندگان سهم کامل خوزستان از محل 3 درصد فروش نفت را مطالبه کنند
- راوی گفت: <گرد و خاک> نمایندگان در مجلس مقطعی نباشد تا به جایی برسد!
- راوی گفت: 18 نماینده استان و مدیریت بحران کشور تا کی می خواهند، به زیرخاک رفتن خوزستان بی تفاوت باشند؟
- راوی گفت: نرخ بالای بیکاری درخوزستان با وجود اینهمه صنعت، ثروت و فرصت ها، باعث شرمندگی مسببان آن است